Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Att odla med barn – i skolan och i den egna trädgården

22 februari, 2023, kl 18:0020:00

Porträtt på Andreas Andersson

Välkommen till en inspirerande föreläsning om kraften och glädjen i att odla med barn med NO-läraren Andreas Andersson från Odla i skola.

Andreas har aldrig varit med om ett arbetssätt eller en metod som bemötts så positivt som just odling. Oavsett bakgrund verkar alla skriva under på att det är bra kunskaper och ett bra arbetssätt. Eleverna är utomhus och lär sig viktiga saker, som ibland inte ens deras föräldrar kan. Genom att arbeta med odling uppvärderas elevernas syn på råvaror. Bra råvaror sätts i fokus och ingen lämnas oberörd. Alla lär sig hur mycket energi det ligger bakom ett välvuxet kålhuvud.

Under den här föreläsningen får du ta del av historier om hur odling berört elever, personal, föräldrar, anhöriga och personer långt utanför skolans väggar. Du kommer att få höra inspirerande solskenshistorier som berör och argument för varför odling med barn är så viktigt.

Andreas delar också med sig av tips och goda råd kring hur man kan göra barn delaktiga och skapa intresse och odlarglädje i den egna trädgårdsodlingen.

Om föreläsaren

Andreas Andersson är läraren som många känner till från Instagramkontot och Youtubekanalen Odla i skola. Han har sedan 2014 odlat tillsammans med sina elever och drivs av övertygelsen om odlingens betydelse för människor i allmänhet och barn och ungdomar i synnerhet. Andreas sitter också i styrelsen för Riksförbundet Svensk Trädgård.

Tid och plats

Onsdagen den 22 februari, 18.00, Lagergrens gata 2, Karlstad.

Anmälan

Ingela Larsson, 070-590 51 33, ingela.larsson001@gmail.com, senast 20 februari.

Detaljer

Datum:
22 februari, 2023
Tid:
18:00–20:00

Plats

Lokalen Skeppet
Lagergrens gata 2
Karlstad, 652 14 Sverige