Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Äpplets dag 2020

20 september, 2020, kl 11:0015:00

Äpplets dag

Äpplets dag blir inte som vanligt. Vi anpassar årets äppeldag för att hindra smittspridning. Tillsammans med pomologerna ordnar vi en coronasäkrad sortbestämning och det blir en äppelutställning i Naturums lokaler.

Vill du få äpplen sortbestämda?

Skriv ut den bifogade lappen för sortbestämning, fyll i den och lägg den tillsammans med 5 äpplen av samma sort i en påse. Kan du inte skriva ut lappen finns den i Naturums infodisk.
Lämna in påsen i Naturums infodisk 16-20 september och betala samtidigt 20 kr/sort, helst med Swish. Naturum är öppet kl 11-17.
Trädgårdssällskapet transporterar sedan alla äppelpåsar till en pomolog och när pomologen är klar får du besked, det kan ta någon vecka.
Använder du en särskild lapp [länk] när du lämnar in äpplena blir det lättare för pomologerna att sortbestämma äpplet.

Äppelefterlysning

Till äppelutställningen behövs äpplen av kända sorter och vi hoppas du kan bidra. Lägg 5 äpplen av samma sort i en påse tillsammans med sortens namn och gärna dina kontaktuppgifter.
Lämna in påsen i Naturums infodisk 16-18 september.
Den 20 september öppnar äppelutställningen och pågår några veckor. Under öppningsdagen har kaféet äppeltema och Naturum ordnar tipspromenad.

Kontakt

Du når oss alltid på karlstadsts@gmail.com och vår facebooksida facebook.com/karlstadstradgardssallskap. Information om vår förening och vår verksamhet finns på www.karlstadstradgardssallskap.se.

Detaljer

Datum:
20 september, 2020
Tid:
11:00–15:00
Evenemang Taggar:

Arrangör

Ann Elgemark
Telefon:
070-6018870
E-post:
elgemark@live.se