Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Trädgårdsresa till Grobo

11 augusti , kl 09:0013:00

Annelie och Erik driver Grobo i Gräsmark utanför Sunne, där en av Värmlands bästa plantskolor drevs tidigare. Grobo köksträdgård lever och tar form utmed Lillsjöns strand. Här pågår sedan 2016 ständiga processer för att skapa en trädgård som kan försörja familjen (och kanske några till) med mat samtidigt som den manar till lustfyllt skapande och mångfaldiga möten.

Här odlas en sexårig växtföljd av ettåriga växter kombinerat med perenna grönsaker och örter, bär, frukt och nötter. Allt genomsyras av den ständiga frågan: hur skapas ett så livsfrämjande avtryck som möjligt?

Annelie är trädgårdsmästare och kursledare för den ettåriga Trädgård och park. Hon är även känd för sitt experiment ”Mätt på en plätt” som visar hur vi kan odla vår egen mat på liten yta och inspirerar till att flytta handen från butikshyllan till trädgårdsmyllan.

Annelie är trädgårdsmästare och kursledare för den ettåriga Trädgård och park även känd för sitt experiment ”Mätt på en plätt”, där hon odlade på en yta på 200 kvadratmeter och fann att det gav mat till två vuxna och ett litet barn under ett helt år.

Tid och plats
Söndagen den 11 augusti. Samling 9.00 vid gratisparkeringen vid Norrstrandskyrkan för samåkning i bilar till Grobo, Gammelvägen 14, 686 98 Gräsmark.

Anmälan
Gun-Britt Scherp, 070-62 20281, gbscherp@gmail.com

Detaljer

Datum:
11 augusti
Tid:
09:00–13:00

Plats

Grobo köksträdgård
Gammelvägen 14
68698 Gräsmark, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats