Inte visste alla vi som satt i den fullproppade lokalen att fler än man anar av trädgårdens växter kan ätas. Åtminstone för den som gör aktiva val. Vad sägs om funkiablad, humleskott, strutbräken, lindblad, bären hos koreansk silverbuske, asiminia (fattigmansbanan) och mycket annat. Allt på väldigt många växter går att äta.
Annevi Sjöberg, miljövetaren som var med och startade Permakultur Stjärnsund, berättade om hur vi kan värna planeten, minimera trädgårdsarbetet och få både en prunkade trädgård och en massa mat på köpet. Anneli är också medförfattare till böckerna ’Fleråriga grönsaker – upptäck odla, njut’ och ’Skogsträdgården – odla ätbart överallt’. Under pausen bjöds det på örtte och fantastiska syrade grönskar på surdegsbakat bröd. Den som lyssnade till paussorlet förstår att det blir många nya inslag i Karlstads trädgårdar den här säsongen.
SvaraVidarebefordra